Over ons

Wie wij zijn

Leuk dat u meer wilt weten over wie wij zijn! Wij van Betty’s Brigadeiro vinden het belangrijk om vanuit ons hart te werken. Dit komt tot uiting in onze missie. Verantwoord voor mens en milieu kunnen genieten van Brigadeiros van premium kwaliteit! Wij gebruiken de best mogelijke ingrediënten, en houden voor zover mogelijk actief rekening met het milieu. In de bijbel (Psalm 34:9) staat een zin, die voor ons heel mooi beschrijft waar wij van Betty’s Brigadeiro voor staan. “Taste and see that the Lord is good”. Alle mooie ingrediënten voor onze Brigadeiros krijgen wij van uit de natuur (schepping). Dat zien wij als een cadeautje van God. Daar mogen wij op verantwoorde wijze de mooiste en lekkerste Brigadeiros van maken. Wij hopen dat wanneer u één van onze Brigadeiros uit de verpakking haalt, ernaar kijkt en deze vervolgens proeft, u iets van deze goedheid van God mag zien en proeven.

Glutenvrij, vers, natuurlijke ingredienten!

Naast de ingrediënten van het traditionele recept, zoals gecondenseerde melk, cacao en boter, gebruiken wij vers fruit, fijngehakte noten, pure Calebaut Belgische chocolade, en een aantal andere natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit, om daarmee de zoete smaak van het klassieke recept meer in balans te brengen. Op deze manier hebben wij de traditionele Brigadeiro naar een gezonder niveau met minder suiker weten te brengen. Deze overheerlijke Brigadeiros zijn allemaal op ambachtelijke wijze gemaakt, met de hand gevormd en met veel aandacht door, chocolade, noten, of gedroogd fruit, van de hoogste kwaliteit gerold. Dit resulteert in een variëteit aan smaakvol en kleurrijk chocoladegenot.
Relatiegeschenk chocola

In onze Brigadeiro gebruiken wij allemaal vegetarische producten. 

Wij maken voor zover mogelijk geen gebruik van kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. Helemaal kunnen wij dit echter niet voorkomen. Denkt u bijvoorbeeld aan e-nummers die bij de productie van chocolade al worden gebruikt. Wij kopen al onze ingrediënten zo puur mogelijk in. Daarnaast voegen wij geen extra geraffineerde suikers toe. Het pure fruit dat wij verwerken levert de nodige zoete smaak van onze Brigadeiro.

Verantwoord genieten houdt voor ons in dat onze Brigadeiro voor zover mogelijk gemaakt worden van ingrediënten die in Nederland of in de directe omgeving daarvan geproduceerd zijn. Dit houdt de Co2 afdruk klein. Daarnaast maken wij voor onze verpakkingen gebruik van zo eenvoudig mogelijk materiaal, en zo min mogelijk plastic.

Wat is een Brigadeiro:

Dat is een vraag die ons veelvuldig gesteld wordt. Is het een bonbon, een truffel, of een fudge? Om eerlijk te zijn, is het geen van deze drie. Een Brigadeiro is crèmiger dan een bonbon, minder olieachtig dan een truffel en zachter dan een fudge. Het is een Brigadeiro, een Braziliaanse chocolade delicatesse.

Bestel uw brigadeiros

Bestel de lekkerste brigadeiros nu online in onze webshop

Hoe Betty’s Brigadeiro begon.

Mijn naam is Betty. Van origine Hongaarse ben ik zes jaar geleden naar Nederland verhuist toen ik met mijn zeer geliefde man in het huwelijksbootje ben gestapt. Door de weeks kan ik ‘s morgens ontzettend genieten van mijn kop koffie met iets lekkers erbij. Op de zondag is het onze taart dag, waarop ik samen met onze kinderen een taart bak en wij als familie graag vrienden uit nodigen om deze taart samen op te peuzelen. U begrijpt wij houden van snoepen. Als Moeder die ook graag bakt vind ik het mijn verantwoordelijkheid om verantwoord te snoepen en nauwkeurig te letten op welke ingrediënten (alleen natuurlijke) er gebruikt worden. Het zondagse bakmoment en aansluitende koffietijd met vrienden werd een echte gewoonte in onze familie waar de kinderen erg naar uit keken. Het samen bakken en de familietijd zijn ontzettend waardevolle momenten voor mij. Op een gegeven moment gingen mijn kinderen zelfs vragen wie er deze zondag weer taart kwam eten ;). Een taart smaakt het best als je hem samen met vrienden kunt delen. Mijn taarten waren niet alleen gezellig om samen op te eten, ook vrienden gaven aan dat zij mijn creaties erg bijzonder en lekker vinden. Op een dag vroeg mijn man mij daarom ook: “wil je niet een taartbak bedrijfje beginnen?” In eerste instantie leek dit idee niet goed bij mij te passen. Ik ben basisschool docente met 11 jaar ervaring, daarnaast heb ik een master in multiculturaliteit en talen. Bakken was nou niet direct waarvoor ik had geleerd. Toch verliet deze gedachte van een eigen bedrijfje mij niet meer. Een aantal weken later ben ik dan toch voorzichtig begonnen met de eerste stappen richting een eigen bedrijfje. Maanden van leren en experimenteren met smaken volgden. Het resultaat van dit alles: Betty’s Brigadeiro is een feit, met inmiddels 20+ verschillende smaken en de mogelijkheid voor bedrijven hun eigen smaken passend bij de bedrijfs waarden te creëren. 

Volg ons op Social Media

Nathalie Booij
Nathalie Booij
2023-01-27
Voor al mijn 60 teamleden heb ik als kerstcadeau per post een doosje van 9 stuks besteld bij Betty's Brigadeiro. Het was echt een groot succes! Vanuit het hele land kreeg ik appjes van verraste medewerkers. Ik kon op maat een sleeve aanleveren en een kaartje met tekst. Daarnaast hoefde ik alleen maar de adressen aan te leveren en had ik geen omkijken naar de verzending. De doosjes zagen er prachtig uit en de Brigadeiro's waren fantastisch lekker!
Frank Bloed
Frank Bloed
2023-01-14
Veelzijdig en verassend in smaak en presentatie. Absoluut een aanrader!! Voor als je een keer iets anders dan anders wilt. 🎉🎊😋
Wieger Bok
Wieger Bok
2023-01-14
De brigadeiro's van Betty zijn super lekker en erg leuk om als relatiegeschenk te geven. Ik kom zeker terug!
Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.